Fairphone 4

Reilun kaupan puhelimen uusin editio on nyt sitten jakelussa. Omani saapui eilen. Koska puhelin on harvinaisuus Suomessa, voi mennä jonkun aikaa että löydän sopivat suojakuoret ja pääsen siirtymään arkikäyttöön. Sitä odotellessa pieniä kommentteja.

Puhelimen valmistuksessa pääpaino on kestävässä kehityksessä ja työntekijöiden siedettävien työolojen ja palkkauksen varmistamisessa. Ohjelmiston kehitykseen valmistajalla – ei ainakaan toistaiseksi – ole resursseja, joten puhelimen saa Googlen tarjoamilla ohjelmilla ja ominaisuuksilla.

Suurin muutos edelliseen puhelimeen verrattuna näyttäisi päivän kokemuksella liittyvän kameraan ja kuvien käsittelyyn. Esiasennettuna on vain Googlen Kuvat ohjelma. Sovelluskauppaan vaan sitten hakemaan sitä mitä tuon lisäksi tarvitaan.

Kameran ominaisuudet ovat kelvolliset, mutta tässä hintaluokassa löytyy kyllä puhelimia, joiden kameroihin on satsattu huomattavasti enemmän. Mutta palataan tähän, kun on kokemusta kuvaamisesta ja videoista.

Se, että puhelimessa ei ole tusinoittain valmistajan sinne syöttämiä ohjelmia on myös etu. Puhelimesta voi muokata itsensä näköisen ja tarpeettomilta tuntuvat ohjelmat eivät ole tallennustilaa syömässä.

Tässä vielä kuva alkumaistiaisiksi. Palaillaan digitaalisen maailman ja somen ihmeellisyyksiin vuoden vaihteen paikkeilla.

Fairphone 4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: