Reilun kaupan puhelin

Ostin ensimmäisen reilun kaupan puhelimeni vuoden 2014 alkaessa. Sain Fairphone 1 luurin muistaakseni silloin tammikuussa. Puhelin on nyt seitsemän vuoden ikäinen, mutta edelleen käytössä. Itselläni se ei tosin ole, vaan henkilöllä jolle annoin sen käyttöön. Minä odottelen jo uusinta versiota.

Reilun kaupan puhelin on päivittynyt versioon neljä, ja odottelen uteliaana millainen luuri on tällä kertaa tulossa.

Reilun kaupan puhelimen idea on yksinkertainen. Yritetään tuottaa puhelin tavalla, joka on mahdollisimman kestävä kehityksen näkökulmasta ja reilu niille, jotka sen tekevät. Tuloksena on puhelin, joka on ominaisuuksiltaan jotain ’keskihintaisen’ älypuhelimen tasoa, mutta aavistuksen hintavampi. Puhelimen ominaisuuksiin kuuluu myös helppo korjattavuus. Se on rakennettu modulaarisesti, ja kun yksi osa hajoaa, niin uuden saa helposti tilalle.

Suosittelen tutustumaan Fairphone sivuihin, joilta saa tarkemman kuvan hankkeesta. Jos kestävä kehitys ja reilu meininki puhelinbisneksessä kiinnostavat, niin tässä hyvä hankintaehdotus — puhelin viiden vuoden tuella ja takuulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: